Luchtverwarming

Luchtverwarming

Met luchtverwarming een optimaal comfort.

Je ziet het niet, maar het werkt wel. Dat is het comfort van luchtverwarming. Een eenvoudig systeem van luchtkanalen en onopvallende roosters zorgt ervoor dat de lucht naar de ruimte wordt gevoerd. Daarna gaat de lucht weer terug naar de verwarmer. De luchtjes en dampen van keuken, badkamer en toilet worden via de aangebrachte ventilatievoorzieningen naar buiten gebracht.

De allureDe Allure-luchtverwarmer is leverbaar in drie verschillende capaciteiten van 4 - 40 kW en in zowel boven- als onderuitblazende uitvoeringen. De belangrijkste onderdelen van de Allure zijn de warmtewisselaar en de brander. De warmtewisselaar is gemaakt van bijzonder corrosiebestendig roestvast staal dat bestand is tegen een hoge temperatuur en voortdurende temperatuurwisselingen. Bovendien is het materiaal ongevoelig voor het condenswater dat vrijkomt tijdens het afkoelen van de rookgassen. De brander is eveneens van roestvast staal en is regelbaar tot 25% van de maximale capaciteit. Om vervuiling van de brander te voorkomen is die zo geplaatst dat er geen vuil op kan komen. Al die maatregelen geven de Allure een heel lange en probleemloze levensduur.

Besparing stookkosten


Luchtverwarming
 • verbrandingsluchttoevoer
 • rookgasafvoer
 • primaire warmtewisselaar
 • secundaire warmtewisselaar
 • regelbare rookgasventilator
 • maximale beveiliging
 • gasaansluiting
 • beveilingsafsluiter
 • gas-/luchtmengkamer
 • brander met elektronische ontsteking
 • sifon
 • aansluiting condensafvoer
 • regelbare systeemventilator
 • besturingscomputer
 • aansluitstekers voor voeding 230V- 150Hz, ruimtethermostaat en temperatuurvoeler
 • geëpoxeerd plaatstalen ommanteling
 • bedieningspaneel met display
 • lade met uitneembare luchtfilter


HR onder alle omstandigheden


Door de langzaam circulerende lucht is de woning snel op temperatuur, terwijl het hoge rendement van de Allure-luchtverwarmer de stookkosten laag houdt.Uitbreiding met free-koeling


Het luchtverwarmingssysteem kan worden uitgebreid met free-koeling. Free-koeling zorgt er tijdens de zomer voor dat de woning 's avonds en 's nachts met frisse buitenlucht wordt doorspoeld. In combinatie met een verhoogde ventilatie is het resultaat een behaaglijke woning. De bewoner kan de free-koeling activeren door de schakelaar bij of op de thermostaat op 'free-koeling' te zetten. De regeling werkt verder volledig automatisch.


Regeling


Luchtverwarming

De Allure moduleert het afgegeven vermogen tussen de 25 en 100%. De elektronische klokthermostaat meet het verschil tussen de ingestelde temperatuur en de werkelijke temperatuur. De besturingsunit verwerkt het signaal van de ruimtethermostaat en bepaalt de stand van de traploos geregelde brander. De luchthoeveelheid wordt aangepast aan de uitblaastemperatuur van het toestel. Dat alles zorgt voor een zeer gelijkmatige ruimtetemperatuur, waardoor een perfect binnenklimaat wordt gerealiseerd. De ruimtethermostaat dient apart te worden besteld.

Constante filtering


Luchtverwarming

De standaard filters (vlakfilters) halen 95% en de pollenfilter haalt zelfs 99% van de stofdeeltjes uit de lucht en is uitermate geschikt voor mensen met allergieproblemen. De pollenfilter past bij de Allure-Upflow in dezelfde filterslede als de standaard filters.

Display


De Allure-luchtverwarmer is uitgerust met een display, waarmee het toestel kan worden ingesteld. Bij een eventuele storing wordt de oorzaak aangegeven op de display of de ruimtethermostaat.

De sterke punten van luchtverwarming op een rijtje:
Het hart van het systeem


De gasgestookte luchtverwarmer van Brink vormt de kern van deze eigentijdse verwarmingsvorm. We leveren verschillende modellen, waarbij de keuze afhankelijk is van de eisen, de afmetingen van de te verwarmen ruimte en van uw persoonlijke wensen. Het paradepaardje is de Brink Allure. Een HR-toestel met een onder alle omstandigheden ongeëvenaard rendement en een volledig modulerende brander- en ventilatieregeling. De Brink Allure stookt zo goedkoop dat de aanschaf een investering is die zichzelf terugverdient. Niet eerder was er een verwarmingssysteem dat op een rendement van 109% kon bogen! Daar kan zelfs een cv-ketel met hoog rendement niet tegenop.
Maar dat niet alleen.
De Brink Allure ziet er ook nog heel goed uit. De vitale onderdelen van het systeem (zoals de warmtewisselaars, de brander, de luchtfilter en de geruisarme ventilator) zijn verpakt in een zeer goed geïsoleerde plaatstalen behuizing met een strakke vorm en fraaie afwerking.

Een toekomstzekere verwarmingsbron


Brink luchtverwarming is ook financieel gezien een zeer aantrekklijke keuze. Juist op langere termijn geeft luchtverwarming aan woningen een duideljke meerwaarde. Kopers die eenmaal het luxe-gevoel van luchtverwarming aan den lijve hebben ondervonden, zullen dat bevestigen.